Antje, Skipper Søren Jacobsen

Hej

Team Antje, skipper Søren Jacobsen

Jeg har fisket så længe jeg kan huske er en årg. 1963

Mit egentlige rigtige fiskeri startede med prop og flåd efter skaller, det udviklede sig til det der i dag hedder medefiskeri, og da jeg endelig selv måtte køre bil blev medefiskeriet udvidet til konkurrencer på klubbasis og landsbasis helt op til danmarksmesterskaber.

Senere kom trolling/dørgning ind på programmet, hvor jeg var gast hos forskellige fiskekammerater.

I 2001 besluttede jeg mig at jeg ville have min egen båd, fik købt et restaureringsobjekt i form af en Ryds 12″ med en 5hk Evirude motor og trailer som først skulle omregistreres fra Tysk til Dansk efter et års arbejde stod sættet klar som en ny fiskemaskine. Båden blev døbt af min datter som var 5 år dengang den kom til at hedde Futte.
Nu gik turene efter fladfisk, torsk ørreder osv. I 2003 blev jeg meldt ind i SJSK, snart var Futte efter 6 års fiskeri for lille, en større skulle der til. Havde et krav til at den skulle kunne stå indendørs i min lade, efter lang tids søgning fandt jeg i 2010 en båd i Holland, som nok kunne tilfredsstille min krav, men først skulle Futte sælges. Futte solgt og turen gik til Holland med en ny bådtrailer spændt bagefter, 23 timer efter var jeg hjemme igen med en 16,5 fod glasfiberbåd PLACOM 165 med en Honda 25hk 4 takt motor.
Båden skulle nu bygges om både udvendig og indvendig, ny styrepult, ny dørk, ny forstærket motorbrønd, nye vinduer og en total lakering ud og indvendig. Den 25hk Honda blev solgt og købt en 35hk. i stedet.
Der blevindbygget mahogni hist og her ny ræling i rustfri, mange stangholdere, autopilot, ekkolod/kortplotter og VHF radio og ikke mindst 2 stk. Canon MAG10 tele downriggere. Båden blev døbt af min kone og den kom til at hedde Antje, navnet kommer fra en reklame i tysk TV “Antje aus Holland”
Da båden stod færdig med alt isenkram fuld tank m.m. vejede båden 300kg. mere end bådtraileren måtte bære, den blev udskiftet til en 750kg. ved Bøge’s både.

Deler gerne ud af min erfaring om restaurering af båd og grejfremstilling.

Jeg fisker hovedsageligt omkring Als og i Aabenraa fjord da båden ikke er en offshore båd til større vande som Bornholm eller STORE bølger

Med venlig hilsen
Søren